QUIN TEMPS FA?

dimarts, 22 de maig del 2012

primer aniversari de Cap de Creus


Quantes  vegades dins d’aquest mon de l’educació  i principalment en l’etapa infantil, s’ha parlat, treballat i debatut el tema de l’adaptació. Quantes hores hem dedicat els professionals per poder organitzar millor el període de l’adaptació a l’escola, per poder oferir seguretat, tranquil·litat, treure ses angoixes als fillets/es i a les seves famílies.
Ara, en aquets moment d’inici del nou centre, tot i sabent el que ens trobaríem, podem dir que hem patit en pròpies carns el que en part senten aquells nou fillets durant els seus primers dies a l’escola.
Ja sabíem la importància que te aquest període pels fillets/es, les inseguretats que suposa separar-se de la mare/pare, el compartir experiències, materials, joguines amb altres fillets/es que no coneixes de res, el haver de desenvolupar-se dins un nou espai, noves dependencies; nosaltres podem dir que  les hem viscudes.
Cada una de nosaltres ve d’un centre diferent, d’una família on ens sentíem segures, arropades, d’un lloc on coneixíem perfectament i on ens movíem sense por. Cada una de nosaltres teníem unes companyes que ja coneixíem, que sabíem quines eren les seves idees i aspiracions.  Però hem de créixer, hem de ser autònoms, hem d’arriscar, hem de volar.
I és així com ens varem llençar cap aquest projecte. Un projecte que gràcies a la nostra il·lusió, a les ganes de fer-ho bé, a les mostres de suport per part dels nostres familiars i amics, al recolzament incondicional de les nostres companyes de la cooperativa i com no, gracies a la participació i col·laboració de les famílies usuàries de Centre Cap de Creus s'ha dut a terme.
Ara ja fa un any!!!